Grillowanie jest dziś wspaniałym pomysłem na spędzanie wolnego czasu na świeżym powietrzu w gronie rodziny i przyjaciół. W przyjemnej atmosferze towarzyskich spotkań można przygotowywać różne potrawy. Posiłek przyrządzony na grillu wcale nie musi być jednorodny. Poprosiliśmy naszego redaktora ks. Pawła Rozpiątkowskiego, który latem przyjmuje gości w ogrodzie, by podzielił się z naszymi Czytelnikami swoimi ulubionymi i sprawdzonymi przepisami na dania z grilla.
Składniki:
1 świeża tilapia lub kilka pstrągów, cebula, kilka ząbków czosnku, sól
Wykonanie:
Rybę sprawić, naciąć skórkę. Cebulę i czosnek zetrzeć, dodać sól, wymieszać w miseczce. Posmarować rybę na zewnątrz i wewnątrz. Odstawić na 2 godziny. Posmarować oliwą i włożyć do koszyczka. Grillować 15-20 min na średnim ogniu, od czasu do czasu obracając i smarując pozostałym sosem.
Zebrała Jolanta Marszałek
Pomóż w rozwoju naszego portalu